De boot naar Texel
10 mei 2023 
in Texel
2 min. leestijd

De boot naar Texel

Texel, het grootste Nederlandse Waddeneiland, is een populaire bestemming voor zowel locals als toeristen. Om dit betoverende eiland te bereiken, is de boot naar Texel de meest gebruikelijke en pittoreske optie. In deze blog zullen we je alles vertellen over de boot naar Texel, inclusief handige tips om jouw overtocht zo aangenaam mogelijk te maken. Lees verder en maak je klaar voor een onvergetelijke reis naar dit prachtige eiland! 

De Overtocht:

De overtocht naar Texel begint in Den Helder, waar de veerboot vertrekt vanaf de TESO-terminal. Deze terminal is gemakkelijk bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. De veerdienst wordt verzorgd door de TESO (Texels Eigen Stoomboot Onderneming) en de overtocht duurt ongeveer 20 minuten.

Tijdens de overtocht kun je genieten van een adembenemend uitzicht over de Waddenzee. Het is een geweldige kans om te ontspannen en te genieten van de frisse zeelucht. Bovendien is het vaak mogelijk om zeehonden te spotten tijdens de overtocht, wat een extra bijzondere ervaring toevoegt.

Tips voor een aangename overtocht:

  • Vertrektijden en reserveringen: Controleer vooraf de vertrektijden van de veerboot en plan je reis dienovereenkomstig. Tijdens drukke periodes kan het raadzaam zijn om een reservering te maken, zodat je zeker bent van een plekje op de boot.
  • Arriveer op tijd: Zorg ervoor dat je ruim op tijd bij de terminal in Den Helder bent, zodat je voldoende tijd hebt om in te checken en aan boord te gaan. Dit voorkomt stress en je kunt op je gemak de boot op.
  • Geniet van het uitzicht: Neem plaats op het dek en geniet van het prachtige uitzicht over de Waddenzee. Vergeet niet je camera mee te nemen om mooie foto's te maken van het landschap en wellicht de zeehonden die je onderweg tegenkomt.
  • Faciliteiten aan boord: Tijdens de overtocht zijn er diverse faciliteiten aan boord, zoals een café waar je iets kunt eten of drinken. Maak gebruik van deze gelegenheid om jezelf te verwennen met een lekker hapje of drankje.


De boot naar Texel is niet alleen een transportmiddel, maar ook een geweldige ervaring op zich. De korte overtocht van Den Helder naar Texel biedt een prachtig uitzicht en de kans om te ontspannen voordat je aankomt op het betoverende eiland Texel. Met deze handige tips kun je optimaal genieten van de overtocht en jezelf alvast in de vakantiestemming brengen. Stap aan boord en laat je verrassen door de schoonheid van Texel!

Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie, een actief avontuur in de natuur of een culturele verkenning, Texel heeft voor ieder wat wils. Zodra je aankomt op het eiland, kun je genieten van prachtige stranden, schilderachtige dorpjes, uitgestrekte duinen en unieke flora en fauna.

Na de overtocht kun je ervoor kiezen om je eigen auto mee te nemen naar Texel, maar het eiland is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er zijn diverse verhuurbedrijven waar je fietsen kunt huren om het eiland te verkennen.

Texel biedt talloze activiteiten en bezienswaardigheden, zoals het bezoeken van Ecomare, een opvangcentrum voor zeehonden en andere zeedieren, of het beklimmen van de vuurtoren voor een panoramisch uitzicht over het eiland. Daarnaast kun je heerlijk wandelen of fietsen door de duinen, een bezoek brengen aan de gezellige dorpen Den Burg en De Koog, of genieten van lokale specialiteiten in een van de vele restaurants en strandtenten.

Kortom, de boot naar Texel is niet alleen een vervoersmiddel, maar ook het begin van een onvergetelijke vakantie. Laat je betoveren door de natuurlijke schoonheid van het eiland, ontdek de gastvrijheid van de Texelaars en geniet van de ontspannen eilandsfeer. Stap aan boord, laat het vasteland achter je en dompel jezelf onder in de magie van Texel!

Over de schrijver
Ondernemende Texelaar en gek van Scouting
Reactie plaatsen