ecomare op texel bezoeken

Ecomare Texel

Ontdek De Prachtige Natuur van Texel

Hét natuurmuseum & zeehondenopvang op Texel

Bezoek Ecomare Texel met Jouw Groep

Ecomare Texel is een prachtig natuurmuseum en zeehondenopvang gelegen op het waddeneiland Texel. Het museum is een combinatie van educatie, natuur en zeehonden en is daarmee een unieke beleving voor jong en oud. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over een bezoek aan Ecomare Texel.


Het museum is gelegen in de duinen van Texel en is een belangrijke plek voor natuuronderzoek en educatie. Het museum is opgedeeld in verschillende delen waar je alles kunt leren over de natuur van Texel en de Waddenzee. Zo is er bijvoorbeeld een zeeaquarium waar je verschillende vissoorten en andere zeedieren kunt bekijken. Daarnaast zijn er diverse tentoonstellingen over de flora en fauna van het eiland.


Het hoogtepunt van een bezoek aan Ecomare is echter de zeehondenopvang. Hier worden zieke en gewonde zeehonden opgevangen en verzorgd, voordat ze weer worden vrijgelaten in de Waddenzee. Tijdens een bezoek aan Ecomare kun je de zeehonden van dichtbij bekijken en alles leren over hun gedrag en leefomgeving. Het is een unieke ervaring om deze dieren in hun natuurlijke habitat te zien en een bezoek aan Ecomare is dan ook een absolute aanrader.


Naast het museum en de zeehondenopvang zijn er nog tal van andere activiteiten te doen bij Ecomare. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan een van de vele excursies die worden georganiseerd. Zo kun je bijvoorbeeld een wadexcursie maken waarbij je op zoek gaat naar het leven op en rondom de Waddenzee. Of maak een wandeling door de duinen van Texel en leer alles over de bijzondere flora en fauna die hier voorkomt.


Een bezoek aan Ecomare Texel is een unieke ervaring die je niet mag missen tijdens een verblijf op het eiland. Leer alles over de natuur van Texel en de Waddenzee, bewonder de prachtige zeehonden en geniet van de vele activiteiten die worden georganiseerd. Het is een onvergetelijke dag uit voor het hele gezin.


Boek vervoer van tevoren

Als je van plan bent om met een groep naar Ecomare Texel te gaan, is het handig om busvervoer van tevoren te regelen. Zo kun je ervoor zorgen dat iedereen op tijd en gemakkelijk op de locatie aankomt. Wij hebben onze eigen bussen voor groepsvervoer op Texel. Maak gebruik van de aantrekkelijke combinatie tarieven

Vragen over Ecomare

Hoe laat worden de zeehonden gevoerd?

Om 12.30 en om 15.30 kan je kijken bij het voeren.

Kan ik zelf zeehonden voeren?

Nee dat is niet mogelijk.

Is het museum rolstoel toegankelijk?

Ja zeker. Binnen kunt u gebruik maken van een lift.

Moet ik van tevoren reserveren voor een bezoek met mijn groep aan Ecomare Texel?

Ja, het is aan te raden om van tevoren te reserveren voor een bezoek met jouw groep aan Ecomare Texel. Dit voorkomt lange wachtrijen en zorgt ervoor dat je de activiteiten kunt plannen die je wilt doen.

Is er parkeergelegenheid beschikbaar bij Ecomare Texel?

Ja, er is parkeergelegenheid beschikbaar bij Ecomare Texel. Het is wel aan te raden om vroeg te komen om een parkeerplek te bemachtigen, vooral in het hoogseizoen.

Is Ecomare Texel geschikt voor kinderen?

Ja, Ecomare Texel is geschikt voor kinderen. Er zijn veel activiteiten beschikbaar die gericht zijn op kinderen, zoals speurtochten en interactieve tentoonstellingen. Daarnaast kunnen kinderen genieten van de zeehonden- en vogelshows.