Typisch Texel - Activiteiten

schapenboerderij de waddel op texel

Schapenboerderij de Waddel

Vlakbij de Hoge Berg is schapenbedrijf De Waddel te vinden. Deze boerderij wordt gerund door Jan-Willem Bakker en zijn familie. Op het schapenbedrijf worden de schapen gemolken, wordt er schapenkaas gemaakt en houden ze zich bezig met de schapenfokkerij.
juttersmuseum flora

Maritiem & Juttersmuseum Flora

In het Juttersmuseum vindt u interessante strandvondsten van meer dan 75 jaar geleden. Kom meer te weten over de wondere wereld van het strandjutten en ontdek wat er allemaal langs de kust van Texel te vinden is. De expositieruimtes laten een verscheidenheid aan films zien over gestrande schepen en strandjutten.

Lees meer over Maritiem & Juttersmuseum Flora

excursie door natuurgebied de slufter

Excursie door de Slufter

De Slufter is een prachtig en bijzonder natuurgebied met een open verbinding met de Noordzee. Het landschap verandert iedere keer door de invloed van de getijden. Bij sterke storm staat het gebied zelfs geheel onder water. Het natuurgebied is geliefd bij trekvogels. Er is veel voedsel te vinden en het biedt een veilige en beschutte omgeving om nesten te bouwen. Het voorjaar is de beste tijd voor vogelaars.
garnalenvissen en zeehonden zien

Garnalenvissen en zeehonden zien

Samen met een van de schippers gaat u het water op voor een leuke en leerzame vistocht op de Waddenzee. Tijdens het vissen op garnalen zullen er ook andere zeedieren in het net terechtkomen zoals krabben, zeesterren of platvisjes. Deze gaan natuurlijk weer overboord. De garnalen worden ter plekke bereid en u mag er heerlijk van genieten.

Lees meer over Garnalenvissen en zeehonden zien op Texel

gids op texel

Diverse 'Struun' natuurexcursies door de Texelse natuur

 Texel is ongetwijfeld één van de beste locaties voor een leerzame en leuke natuurexcursie. Bos, strand, zee, polder, heide en het wad: je kunt het allemaal vinden op het eiland. Trek er op uit samen met onze gids en ontdek de geheimen van het strand, het bos, de duinen of het wad.

Lees meer over natuurexcursie Texel

parachute springen boven texel

Tandemsprong of rondvlucht boven Texel

Bekijk Texel van boven! Maak een gedenkwaardige en fantastische vrije val boven Texel; voel hoe de parachute boven je openklapt en hoe je rustig drijvend de eilandgrond langzaam dichterbij ziet komen. Liever op safe? Stap in één van de vliegtuigen van Texel Air en maak een rondvlucht boven Texel. Geniet van het verstrekkende uitzicht over de landerijen, duinen, het strand en de zee. Vanaf een hoogte is prachtig te zien hoe land en zee met elkaar spelen.
texels beleving met de proefplank

Texels bier proeven bij de bierbrouwerij

 Geniet van een uniek kijkje achter de schermen van de brouwerij waarbij we eindigen met een heerlijke bierproeverij!

Lees meer over Texels bier proeven

schilder workshop op het strand

Schilderworkshop  op het Texelse strand

Schilderen op het strand, wie wil dit nou niet?! Uw groep maakt gezamenlijk een schilderij. Dit bestaat uit diverse kleinere schilderijen, door de individuen gemaakt en samengevoegd.
workshop landgoed de bonte belevenis

Workshop Bonte Belevenis

Ga samen met collega's een middagje oude ambachten uitproberen. Zeep maken, kaarsen maken, papier scheppen, broodjes bakken en uw eigen bier brouwen, het kan allemaal!
huifkartocht jan plezier

Huifkartocht naar de Slufter

Een rit met de huifkar is een ontspannende bezigheid. Bekijk Texel op een unieke en bijzonder manier! De Belgische trekpaarden brengen u door de duinen naar het strand en naar de Slufter. Een prachtige rit die u zeker niet zal vergeten!
powerkiten op texelse strand

Strandprogramma met Blokarten en Powerkiten

Voor de echte waaghalzen is er een combinatie tussen powerkiten en blokarten samengesteld. Afwisselend zult u deze beide ervaringen een uur gaan beleven!
oesters rapen

Oestertocht met de Texelse oesterman

De Japanse Oester is de enige oester die in Nederland leeft. De Waddenzee biedt ze een veilige en voedzame woonplaats en daar hebben wij helemaal geen moeite mee.

Neem vrijblijvend contact op

Overweegt u om uw evenement op Texel te organiseren? Dan staan wij graag vrijblijvend voor u klaar. Wij denken graag met u mee om uw verblijf op het eiland onvergetelijk te maken.
opdrachtgevers op texel

5000+ Opdrachtgevers

Meer dan 5000 enthousiaste groepen hebben reeds voor ons gekozen.
groepen texel

Groepen

Volledig verzorgde evenementen voor groepen van 10 tot meer dan 500 personen.
divers aanbod op texel

Uniek Texels aanbod

Alle aspecten van uw bedrijfsuitje onder één dak. Volledig op maat gemaakt.