powerboat op de waddenzee bij texel

Het ultieme stoere mensen uitje

Dare 2 explore Texel

Ben jij op zoek naar een avontuurlijk en stoer uitje op Texel?

Texel, dé ultieme bestemming voor avonturiers!

Dit Waddeneiland biedt een uitgebreid scala aan activiteiten voor de adrenalinejunkies onder ons. In dit artikel laten we zien waarom Texel de perfecte bestemming is voor een stoer uitje met vrienden, familie of collega's. Van het cruisen op een Solex tot het varen met een Powerboat en Powerkiten op het strand, en als kers op de taart een heerlijke barbecue aan de kust.

Waarom Texel?

Texel is een prachtig eiland met diverse landschappen en activiteiten. Het biedt de ideale mix van land en water voor een breed scala aan bezigheden. Niet alleen gezinnen vinden hier vertier, maar ook vriendengroepen, vrijgezellenfeesten en bedrijfsuitjes. Met de veerboot vanuit Den Helder is Texel gemakkelijk bereikbaar en biedt het alles voor een geslaagde dagtrip.

Solex rijden:

We trappen af met een van de populairste activiteiten op Texel: het rijden op een Solex. Deze nostalgische bromfiets neemt je mee terug naar de jaren '60. Met de wind in je haren en de geur van benzine in je neus verken je de mooiste plekjes van Texel.

Powerboat varen:

Op zoek naar een echte adrenalinekick? Ga dan het water op met een Powerboat! Tijdens deze activiteit scheer je met hoge snelheid over de golven en maak je de meest spectaculaire manoeuvres.

Powerkiten op het strand:

Powerkiten is een uitdagende activiteit op het Texelse strand. Met behulp van de wind en een grote vlieger probeer je controle te houden over jezelf en de vlieger. Een sport die kracht en uithoudingsvermogen vereist, maar eenmaal onder de knie, een onvergetelijke ervaring biedt.

Barbecue aan het strand:

Na een dag vol avontuurlijke activiteiten is het tijd om te ontspannen. Wat is er nu beter dan een heerlijke barbecue op het strand met vrienden, familie of collega's? Texel biedt verschillende strandtenten en barbecue-locaties waar je kunt genieten van lekker eten en drinken met een prachtig uitzicht over de Noordzee en de ondergaande zon.

Heb je zin gekregen in avontuur? Boek dan snel je trip naar Texel en beleef een onvergetelijke dag vol actie en gezelligheid!

Een dagprogramma vol avontuur:

We beginnen de dag met een rit op een echte Solex, waarop iedereen een rondje over Texel kan rijden. Na een korte instructie van onze Solex-instructeur gaat iedereen op pad. Na een tijdje rijden is het tijd voor een kopje koffie met een lekkere koek (of thee natuurlijk).

Na de koffie rijden we naar de haven van Oudeschild, waar we de zeebenen gaan testen met een echte RIB Experience. We stappen aan boord van een powerboat die met veel geweld over de golven van de Waddenzee zal knallen. Alleen stoere mannen kunnen deze ervaring aan! Na afloop is het tijd voor lunch, met een vislunch van kibbeling, friet en fris.

In de middag rijden we met de Solex naar het strand, waar we gaan powerkiten. We gaan de kracht van de wind ervaren en een sport beoefenen waarbij je de techniek zo goed mogelijk moet benutten. Succes gegarandeerd!

Nu laten we de Solex achter en is het tijd voor een barbecue op het strand, met een lekker biertje erbij.

Blijven jullie op Texel? Dan kunnen we ook voor verschillende soorten overnachtingen zorgen, waarbij het zelfs mogelijk is om in de natuur (bijvoorbeeld in een tent) te overnachten en het echte back-to-basic gevoel te ervaren.

Willen jullie 's ochtends ook nog een bootcamp doen?

Laat het ons weten, wij regelen het voor jullie...

op de solex texel over

Tips voor een geslaagd stoer uitje op Texel

Om ervoor te zorgen dat uw uitje op Texel een succes wordt, hebben we hieronder enkele tips voor u verzameld:

  • Plan van tevoren. Reserveer uw activiteiten en accommodatie van tevoren, vooral in het hoogseizoen.

  • Draag geschikte kleding. Voor sommige activiteiten, zoals powerkiten op het strand, is het belangrijk om geschikte kleding te dragen.

  • Neem een camera mee. Het eiland heeft prachtige landschappen en uitzichten, vergeet daarom niet om een camera mee te nemen om mooie foto's te maken.

  • Geniet van het eten en drinken. Texel staat bekend om zijn heerlijke lokale producten, dus neem de tijd om te genieten van het eten en drinken.

  • Wees voorzichtig. Bij sommige activiteiten, zoals varen met een Powerboat, is het belangrijk om voorzichtig te zijn en de instructies van de gids op te volgen.


    Texel is de perfecte bestemming voor een stoer uitje met vrienden, familie of collega's. Met activiteiten als het rijden op een Solex, varen met een Powerboat, powerkiten op het strand en als afsluiter een barbecue aan het strand, zal u en uw gezelschap een onvergetelijke dag beleven. Vergeet niet om van tevoren te reserveren, geschikte kleding te dragen en vooral te genieten van het prachtige eiland Texel.