Blokarten of Strandzeilen?
10 mei 2020 
1 min. leestijd

Blokarten of Strandzeilen?

Is er een verschil? Dat krijgen we nog weleens als vraag van onze gasten. Nou nee, blokarten is meer een ‘merknaam’ voor het fenomeen strandzeilen.

 

Spectaculaire activiteit op het strand van Texel

Test je lef en stuurkunsten bij een van de twee blokartspecialisten die Texel rijk is. Een blokart is (dus) een ingenieuze strandzeilwagen, zo gemaakt, dat je het strandzeilen eigenlijk zonder specifieke ervaring kan leren. En je zult zien voordat je het weet ga je met een verbluffend hoge snelheid langs de branding.

 

Beste plekje op het strand

Helaas is blokarten niet altijd mogelijk, immers je hebt natuurlijk wel de wind nodig in de zeilen. En makkelijk is het ook wel als je een flink stuk strand hebt. (bij voorkeur laag water). Lang niet al het strand is geschikt, het beste werkt het blokarten op het hardste gedeelte, dan is de weerstand het laagst en dus de snelheid het hoogste.

 

Clinic van een pro

Voordat je aan de slag gaat krijg je van de pro’s een uitleg over de techniek, de zeilregels en veiligheid. Doorgaans werk je met een buddysysteem, wat inhoudt dat je aan een partner gekoppeld wordt met één blokart en elkaar afwisselt, ondersteunt en coacht op basis van de instructies en begeleiding van de pro’s.

 

Mogelijkheden binnen de 1,5 meter Corona economie

Een kleine aanpassing om te voldoen aan de maatregelen is dat we tijdelijk geen buddysysteem hanteren en dus zelfstandig over een blokart beschikt.

Meer weten?

Over de schrijver
Ondernemende Texelaar en gek van Scouting
Reactie plaatsen