Op welk fietspad mag of moet ik rijden met een solex of een Texel Cruiser
15 juni 2020 
0 min. leestijd

Op welk fietspad mag of moet ik rijden met een solex of een Texel Cruiser

Op welk fietspad mag je rijden en welke moet je rijden?

Wij verhuren bij dagje Texel dagelijks vele solexen en texelcruisers (elektrische scooters). Een onderdeel van de uitleg bij deze tweewielers is dat we nog eventjes de geldende verkeersregels met de huurders doornemen.

En verrassend genoeg weten een hoop mensen niet waar je nu wel mag of moet en waar je vooral ook niet mag rijden. Er is wel een duidelijk onderscheid te maken in de tweewielers die wij verhuren. Immers een solex is een snorfiets met een verbrandingsmotor, en de TexelCruiser is een snorscooter met een elektromotor.

Ja en dat is net een belangrijk detail; want het volgende is aan de orde:

Zo zie je dus dat met de TexelCruiser je bijna overal mag rijden qua fietspaden, en de solex mag dus niet op de niet verplichte fietspaden.

Leuk detail, wij zeggen eigenlijk altijd als je het kunt lezen dan mag je er niet rijden met de solex. Voor onze (vele) Duitse gasten altijd een leuke uitdaging 😉

 

Over de schrijver
Als ondernemende Texelaar en fervent Scout is het mijn passie om zowel mijn zakelijke als mijn avontuurlijke geest te combineren. Op het prachtige eiland Texel heb ik geleerd om kansen te zien en te grijpen, en dit ondernemerschap neem ik mee in alles wat ik doe, inclusief mijn betrokkenheid bij de scouting. Als ondernemer op Texel weet ik hoe belangrijk het is om samen te werken en creatief te zijn. Deze principes zijn ook van onschatbare waarde in de wereld van Scouting. Het avontuurlijke aspect van Scouting spreekt mij enorm aan - het buiten zijn, nieuwe vaardigheden leren en samenwerken in teamverband zijn elementen die mij altijd hebben geïnspireerd. Als gek van Scouting ben ik altijd op zoek naar manieren om mijn passie te delen en anderen te inspireren. Of het nu gaat om het organiseren van spannende outdoor activiteiten, het begeleiden van jonge scouts bij het behalen van hun badges, of het opzetten van lokale initiatieven om de natuur te beschermen, ik zet mij volledig in voor de Scouting gemeenschap. Mijn ondernemersgeest en mijn liefde voor Scouting vormen een krachtige combinatie die mij motiveert om altijd nieuwe uitdagingen aan te gaan en anderen te helpen het beste uit zichzelf te halen. Met mijn voeten stevig op de grond van Texel en mijn hoofd vol avontuurlijke ideeën, blijf ik streven naar groei en ontwikkeling, zowel voor mezelf als voor de mensen om me heen.
Reactie plaatsen