garnalenvissen texel met de tx10

Garnalenvissen en zeehonden zien

Ervaar het leven van de garnalenvisser

instructeur klimpark texel

Garnalenvissen op de Waddenzee

Stap aan boord van de garnalenkotters TX10 of TX10 van schippers Robert Frido en Herman voor een onvergetelijk avontuur op zee! Voel de spanning wanneer de visnetten overboord gaan en duik in een wereld van verrassingen. Terwijl we garnalen vissen, komen er nog veel meer schatten uit de zee tevoorschijn - krabben, zeesterren, knorhaantjes, pietermannen, platvisjes, en wie weet zelfs een zandhaai!


Maar het houdt niet op bij de vangst - het is een interactieve ervaring aan boord! Ontdek de diverse zeebewoners terwijl de schipper op geheel eigen wijze, vol Texelse charme, vertelt over de vangst. Plezier gegarandeerd, maar ook een kans om te leren voor zowel jong als oud.


En na het bewonderen van al deze wonderen, is het tijd om samen met de kinderen alles weer terug te brengen naar de zee.

En dan komen de garnalen - verser dan ooit! De schipper leidt je door het proces van pellen en nodigt uit om uitgebreid te proeven.


Een smaakbeleving die je nooit eerder hebt ervaren!

varen op de waddenzee

Het wad op met de TX20

                                   

Vragen over garnalenvissen

Kan je altijd garnalenvissen?

Nee. Van begin april tot begin november van ma. t/m za. (10.30 en 14.00 uur) en van begin november tot begin april op wo. en za. om 12.00 uur (dagelijks in vakanties).

Wordt er gevaren bij slecht weer?

Alleen bij zware storm vaart de boot niet. Regen? Geen punt! Regenjas aan en daarna lekker opdrogen bij de kachel in de kombuis. Mist of miezer? Dan is het wad juist op z’n mooist (en stilst).

Zijn er altijd zeehonden te zien?

Meestal wel! Maar garantie is het helaas niet. Soms liggen ze op een zandbank verder van de kust af.

Hoe kun je het beste garnalen pellen?

Neem kop en staart tussen duim en wijsvinger en trek de garnaal recht.
Duw het staartstuk lichtjes naar voor in een licht draaiende beweging.
Het staartstuk komt dan los en u kunt het dan voorzichtig naar achteren trekken.
Pel eventueel de achterblijvende schalen van het garnaalvlees en trek de kop los.

Kan ik de vangst mee naar huis nemen?

Ja, als u zelf garnalen vangt tijdens de tocht, mag u deze mee naar huis nemen. Het is een geweldige kans om te genieten van verse garnalen uit de Waddenzee.

Is deze activiteit geschikt voor kinderen?

Ja, deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar oud en ouder. Kinderen zullen genieten van het vangen van garnalen en het spotten van zeehonden.