garnalenvissen texel met de tx10

Echte Texelse Ervaring

Garnalenvissen en Zeehonden spotten met de TX 20

Ga mee garnalenvissen en geniet van Texel's beste activiteit!

Garnalenvissen op het Wad belooft een plezierige en gezellige ochtend of middag te worden. Dagelijks vertrekken we vanuit de schilderachtige haven van Oudeschild voor een twee uur durende vaartocht.
garnalenvissen op texel

Stap aan boord van de garnalenkotter  TX20 van schippers Robert Frido en Herman voor een onvergetelijk avontuur op zee! Voel de spanning wanneer de visnetten overboord gaan en duik in een wereld van verrassingen. Terwijl we garnalen vissen, komen er nog veel meer schatten uit de zee tevoorschijn - krabben, zeesterren, knorhaantjes, pietermannen, platvisjes, en wie weet zelfs een zandhaai!

Maar het houdt niet op bij de vangst - het is een interactieve ervaring aan boord! Ontdek de diverse zeebewoners terwijl de schipper op geheel eigen wijze, vol Texelse charme, vertelt over de vangst. Plezier gegarandeerd, maar ook een kans om te leren voor zowel jong als oud.

En na het bewonderen van al deze wonderen, is het tijd om samen met de kinderen alles weer terug te brengen naar de zee.

En dan komen de garnalen - verser dan ooit! De schipper leidt je door het proces van pellen en nodigt uit om uitgebreid te proeven.

Een smaakbeleving die je nooit eerder hebt ervaren!

varen op de waddenzee

Het wad op met de TX20

garnalenvissen en de vangst verwerken

Wat doen we met de vangst?

Die worden ter plekke in grote kookpotten gedaan. De ervaren bemanning zal je laten zien hoe je ze moet pellen en daarna kun je genieten van een heerlijke proeverij. Zo vers heb je ze nog nooit geproefd!

Wat gebeurt er bij minder weer?

Ook bij minder weer gaan we de zee op. Hoe meer wind, hoe groter het avontuur. Het wordt net als Deadliest Catch, maar dan op zijn Texels! Alleen bij zware storm blijven we aan wal. Regen? Geen probleem! Trek gewoon je regenjas aan en warm daarna lekker op bij de kachel in de kombuis. En mist of miezer? Dan is het wad juist op zijn mooist (en het meest sfeervol).

Zien we zeehonden?

Misschien wel, maar het is geen garantie. De tijden van hoog- en laag water zijn namelijk elke dag anders.

Praktische informatie 

Geniet van een onvergetelijke tocht die ongeveer 2 uur duurt.


tx 20 garnalenkotter op texel

Garnalenvissen met een groep

Verzekerd van plezier!

Er is niets leukers dan met een groep het wad op te gaan! Samen garnalen vissen, het avontuur op zee tegemoet. Of het nu gaat om een schoolreisje, een vriendengroep, een familie- of bedrijfsuitje... aan boord beleef je gegarandeerd plezier én steek je er ook nog wat van op.

De opties voor groepen 

Je groep kan deelnemen aan een reguliere tocht. Er is voldoende ruimte beschikbaar voor groepen, maar het is van belang om tijdig te reserveren! Tickets kunnen eenvoudig worden gereserveerd via onze website.


Natuurlijk is het ook mogelijk om het volledige schip te reserveren exclusief voor jouw groep.

Neem vrijblijvend contact op

Overweegt u om uw evenement op Texel te organiseren? Dan staan wij graag vrijblijvend voor u klaar. Wij denken graag met u mee om uw verblijf op het eiland onvergetelijk te maken.
                                   

Vragen over garnalenvissen

Kan je altijd garnalenvissen?

Nee. Van begin april tot begin november van ma. t/m za. (10.30 en 14.00 uur) en van begin november tot begin april op wo. en za. om 12.00 uur (dagelijks in vakanties).

Wordt er gevaren bij slecht weer?

Alleen bij zware storm vaart de boot niet. Regen? Geen punt! Regenjas aan en daarna lekker opdrogen bij de kachel in de kombuis. Mist of miezer? Dan is het wad juist op z’n mooist (en stilst).

Zijn er altijd zeehonden te zien?

Meestal wel! Maar garantie is het helaas niet. Soms liggen ze op een zandbank verder van de kust af.

Hoe kun je het beste garnalen pellen?

Neem kop en staart tussen duim en wijsvinger en trek de garnaal recht.
Duw het staartstuk lichtjes naar voor in een licht draaiende beweging.
Het staartstuk komt dan los en u kunt het dan voorzichtig naar achteren trekken.
Pel eventueel de achterblijvende schalen van het garnaalvlees en trek de kop los.

Kan ik de vangst mee naar huis nemen?

Ja, als u zelf garnalen vangt tijdens de tocht, mag u deze mee naar huis nemen. Het is een geweldige kans om te genieten van verse garnalen uit de Waddenzee.

Is deze activiteit geschikt voor kinderen?

Ja, deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar oud en ouder. Kinderen zullen genieten van het vangen van garnalen en het spotten van zeehonden.

opdrachtgevers op texel

5000+ Opdrachtgevers

Meer dan 5000 enthousiaste groepen hebben reeds voor ons gekozen.
groepen texel

Groepen

Volledig verzorgde evenementen voor groepen van 10 tot meer dan 500 personen.
divers aanbod op texel

Uniek Texels aanbod

Alle aspecten van uw bedrijfsuitje onder één dak. Volledig op maat gemaakt.