natuurexcursie op texel

Natuurexcursie Texel

texelse  natuurgids Marcel

De leukste natuurexcursies van Texel

Texel is ongetwijfeld één van de beste locaties voor een leerzame en leuke natuurexcursie. Bos, strand, zee, polder, heide en het wad: je kunt het allemaal vinden op het eiland. Trek er op uit samen met ons en ontdek de geheimen van het strand, het bos, de duinen of het wad. Van mei t/m september worden er ook regelmatig nachtvlinderavonden georganiseerd.


 Wij werken al jaren samen met gepassioneerde en echte natuurliefhebber Marcel Wijnalda. 

Over zijn hobby als gids zegt hij: "In de natuur van Texel voel ik me thuis. Graag wil ik delen waarom die natuur mij zo fascineert en lief is. Maar liever nog laat ik het jou zelf beleven, proeven, waarnemen en voelen! Actief gidsen, noem ik dat. Of het nu op het strand, in het bos of op de vuurtoren is, je zult versteld staan wat er zoal te beleven is op Texel."


Welke natuurexcursies zijn er mogelijk?

strandexcursie op texel

Strandstruûn

Op een stukje strand de hele Texelse Noordzeekust beleven, kan dat? Met onze gids kom je dicht in de buurt: aanspoelsel hebben hun verhaal, duinvoet is kwetsbaar en bevat bijzonder leven en in de branding blijkt van alles te leven. Door jullie wordt, langs de waterlijn een kornet (soort sleepnet) aan een lange lijn voortgetrokken terwijl onze gids zich in een waadpak hult om het net te controleren. Ook de vangsten hebben een verhaal dat ontdekt moet worden! Actie
bos excursie op texel

Bosstruûn

In de bossen van Texel kun je heerlijk dwalen en is er allerlei leven te vinden. Ontdek de bossfeer, dieren, planten en paddenstoelen. Met onze gids zie je meer! Verrassende plekjes met historie en mooie uitzichten. Geen bosstruûn is hetzelfde, dit moet je zelf beleven!
duinen excursie op texel

Duunstruûn

Behalve veel strand is er ook veel duingebied. Hoe bijzonder zijn de duinen en welk uniek leven is er zoal te vinden? Langs kleine en minder bekende paadjes leidt onze gids je door een dynamisch gebied vol bijzondere dieren en planten. Hoe ontstaan duinen, wat doen insecten op de vloedlijn en welke roofvogel jaagt daar? Verrekijkers en loepjes mee, dit is niet te missen…!
Wadstruun texel

Wadstruûn

Natuurlijk mag bij een bezoek aan Texel deze beleving niet ontbreken: Wadexcursie. Met (hoge) laarzen of oude veterschoenen gaan we door t slik ’t Wad op. Intussen ontdekken we het unieke leven in dit WereldErfgoed. Van alles komt aan bod: vogels, schelpdieren, wadpieren, krabben, garnalen, algen enz. natuurlijk wordt er ook actief gevangen om te zien wat er zoal in het wadwater leeft. Met respect voor natuur zal onze gids u wegwijs maken en ondertussen maakt u een herinnering om nooit meer te vergeten.
dijk excursie op texel

DiekStruûn

Onze dijken zijn ouder dan Texel zelf! Een mooie wandeling langs de Wadrand van Texel, waarbij verrassend veel natuur en historie is te vinden. Met onze gids gaan ga je veel zien, doen en leren over de natuur die rondom de dijk te vinden. Ook de historie en andere dijkweetjes komen aan bod. Nergens kun je zo’n dijk van een excursie boeken: DiekStruûn!


vogelexcursie texel

Workshop Vogelskieken

Met onze gids ga je een natuurgebied in, verrekijker en veldgids mee en…. vogelen maar. Onze gids, zelf vogelaar, leert jou hoe je een echte vogelaar kunt worden. Waarschuwing….na deze workshop ben je misschien wel verslaafd aan vogelkijken:-)
                                                

Zijn de activiteiten ook geschikt voor invaliden?

Helaas kunnen we dat niet aanbieden, wel kunnen we in overleg met de gids kijken wat de mogelijkheden zijn binnen de beperkingen

Kunnen kids mee met de natuurexcursies

Geen probleem, maar geef dit wel even aan, dan kan onze gids er rekening mee houden (qua invulling van de excursie)