maritiem en juttersmuseum flora

Het boeiendste uitje van Texel

beleef de stoere wereld van jutten

Online boeken


Dagelijks open

van 10.00-17.00u

Echte Jutters

met spannende verhalen

activiteiten bij martiem en juttersmuseum flora

Een echt familie museum

Een museum vol geschiedenis


Het Maritiem en Juttersmuseum Flora is gevestigd in een voormalige bloembollenboerderij in het dorpje De Koog op Texel. Het museum biedt een indrukwekkende collectie van voorwerpen die zijn verzameld uit de zee en van het strand. Hierdoor krijg je een unieke kijk op de geschiedenis van het eiland en de relatie met de zee.

de jutterij

De Jutterij

Een van de hoogtepunten van het museum is de tentoonstelling over de jutterscultuur op Texel. Jutters waren mensen die op zoek gingen naar aangespoelde goederen op het strand. In het museum kun je zien wat voor soort goederen de jutters verzamelden en hoe zij leefden op het eiland.


Daarnaast zijn er verschillende video's en verhalen die de geschiedenis van de jutterscultuur vertellen.

walviszaal in ecomare

Scheepsstrandingen

Bezoek het maritieme gedeelte Naast de jutterscultuur heeft het museum ook een maritiem gedeelte. Hier kun je de geschiedenis van de scheepvaart op Texel ontdekken. Er zijn verschillende modellen van schepen te zien en er is een tentoonstelling over de reddingsbrigade op Texel. Daarnaast is er ook een collectie van oude navigatie-instrumenten en reddingsboeien te bewonderen.

Een educatief dagje uit

Het Maritiem en Juttersmuseum Flora is niet alleen interessant voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Er is een speciale speurtocht voor kinderen en er zijn verschillende interactieve activiteiten. Hierdoor is het museum een educatief en leuk dagje uit voor het hele gezin.

Bezoek het Maritiem en Juttersmuseum Flora

Wil je meer weten over de geschiedenis en cultuur van Texel? Breng dan een bezoek aan het Maritiem en Juttersmuseum Flora. Het museum is het hele jaar geopend en er zijn regelmatig speciale tentoonstellingen en activiteiten. Kortom, een unieke ervaring die je niet wilt missen tijdens je bezoek aan Texel.