maritiem en juttersmuseum flora

Het boeiendste uitje van Texel

beleef de stoere wereld van jutten

Online boeken


Dagelijks open

van 10.00-17.00u

Echte Jutters

met spannende verhalen

Groepen welkom!!

Inclusief lunch / koffie mogelijkheden

activiteiten bij martiem en juttersmuseum flora

Een echt familie museum

Een betoverend stukje historie

Stap binnen in de betoverende wereld van Maritiem en Juttersmuseum Flora, gehuisvest in een schilderachtige voormalige bloembollenboerderij in het charmante dorpje De Koog op Texel. Laat je verrassen door een indrukwekkende collectie voorwerpen, zorgvuldig vergaard uit de zee en langs de kustlijn. Ervaar de geschiedenis tot leven komen terwijl je jezelf onderdompelt in de fascinerende zeeavonturen die deze unieke locatie te bieden heeft.

Een bezoek aan dit museum is niet alleen een reis door de tijd, maar ook een ontdekkingsreis langs de geheimen van de oceaan.

Laat je verwonderen door het verleden en creëer onvergetelijke herinneringen bij Maritiem en Juttersmuseum Flora.

de jutterij

De Jutterij

Een van de meest intrigerende ervaringen die het museum te bieden heeft, is de buitengewone tentoonstelling gewijd aan de rijke jutterscultuur op Texel. Stap binnen en laat je meevoeren naar een tijd waarin jutters de kust afstruinden op zoek naar schatten die de zee aan land had gebracht. Het museum onthult niet alleen de diverse goederen die deze avontuurlijke zielen verzamelden, maar brengt ook hun manier van leven op het eiland tot leven.

Wat deze tentoonstelling echt onderscheidt, zijn de boeiende video's en meeslepende verhalen die dieper ingaan op de geschiedenis van de jutterscultuur. Laat je betoveren door de beelden en ontdek de verborgen schatten die het verleden op Texel heeft achtergelaten.

Duik in de fascinerende wereld van de jutters en beleef de geschiedenis alsof je er zelf bij was.

walviszaal in ecomare

Scheepsstrandingen

Breng een bezoek aan het maritieme gedeelte van het Maritiem en Juttersmuseum Flora! Naast het ontdekken van de fascinerende jutterscultuur, biedt het museum een boeiend inzicht in de maritieme geschiedenis van Texel. Bewonder diverse scheepsmodellen en verdiep je in een tentoonstelling over de reddingsbrigade op het eiland. De verzameling oude navigatie-instrumenten en reddingsboeien voegt een extra dimensie toe aan deze unieke ervaring.

Educatief vermaak voor het hele gezin

Het Maritiem en Juttersmuseum Flora is niet alleen boeiend voor volwassenen, maar ook een educatief avontuur voor kinderen. Met speciale speurtochten en interactieve activiteiten wordt een bezoek aan dit museum een leerzaam en plezierig dagje uit voor het hele gezin.

Ontdek het Maritiem en Juttersmuseum Flora

Benieuwd naar de rijke geschiedenis en cultuur van Texel? Breng dan zeker een bezoek aan het Maritiem en Juttersmuseum Flora. Met het hele jaar door geopende deuren en regelmatige speciale tentoonstellingen en activiteiten, is dit een unieke ervaring die je niet mag missen tijdens je verblijf op Texel.

teso stuurhut juttersmuseum

TESO-tentoonstelling: Ontdek de Magie van Texels Eigen Veerdienst!

TESO-tentoonstelling: Ontdek de Magie van Texels Eigen Veerdienst!

Stap binnen in de betoverende wereld van het TESO-paviljoen! De deuren zijn geopend, en het wacht op jou om te verkennen. Dit meesterwerk herbergt niet alleen de geschiedenis van de Texelse veerdienst, maar ook het prachtig gerenoveerde stuurhuis van de iconische veerboot de Schulpengat.

Betreed een adembenemend gebouw met een weelderige en boeiende multimediatentoonstelling, perfect geschikt voor families. Laat je meevoeren door talloze unieke verhalen over de Eigen veerdienst, omringd door indrukwekkende scheepsmodellen, meeslepende videospellen en een opwindende ervaring die je hart sneller doet kloppen.

De TESO-tentoonstelling is een onvergetelijke reis voor zowel jong als oud. Mis deze kans niet om de maritieme geschiedenis van Texel te omarmen en een dag vol ontdekkingen te beleven!