Wadlopen Texel

Offerte aanvragen
 2x per dag

met eb mogelijk

Uitgestrekt

Elke dag weer iets anders te zien

UNESCO

Werelderfgoed

Wadlopen over een vlak en modderig wad, waar je tot over uw enkels inzakt! Er wordt uitleg gegeven over de natuur van de Waddenzee en de invloed van de getijdenbeweging. Wat maakt het waddengebied zó bijzonder dat het is uitgeroepen tot Werelderfgoed? Ervaar de weidsheid van het wad. Voel en ruik het slik. Ontdek het rijke bodemleven. Beleef de Waddenzee met wadlopen Texel en krijg het unieke gevoel van het lopen over de bodem van de zee!

Texel naar Vlieland?

Dit is helaas maar eens in de zoveel jaar mogelijk… Deze 30 kilometer lange tocht wordt gemiddeld in 8 9 uur afgelegd en is afgelopen 41 jaar(!) slecht 12 keer gelopen.
Hemelsbreed is de afstand maar 3 kilometer, maar lopend is de afstand tien keer zo lang, omdat de lopers het diepe gedeelte tussen de eilanden moeten omzeilen.


De tocht vergde 3 jaar voorbereiding en de wandelaars liepen meer dan vier uur(!) tot hun middel in het water.

offerte aanvragen


wadlopen voor scholen

Het wadlopen op het wad is een unieke kans voor leerlingen om kennis te maken met het Wad. 

Informeer naar de gunstige tarieven voor scholen.


De populaire wadlooptochten worden ook wel droogvaltochten genoemd. Je gaat dan lopen op de bodem van de wadden en kunt van dichtbij zien wat er allemaal leeft op die bodem. Dit betekent dus wel dat je de tocht alleen kunt maken in de uren dat het water laag staat. Bovendien is het belangrijk dat je een georganiseerde tocht met een ervaren gids kiest. Niet alleen voor je veiligheid, maar ook omdat de gids je veel extra’s kan vertellen die je niet allemaal direct zelf waarneemt als je niet weet waar je op moet letten.
De tocht die je maakt komt vaak ook langs plaatsen waar zeehonden even wat ontspanning zoeken. De dieren rusten vaak uit op de zandbanken die droogvallen. Je kunt dus van dichtbij zeehonden in het wild zien leven. Je komt heel dichtbij dus je kunt de zeehonden echt bestuderen. Dit is natuurlijk sterk anders dan wanneer je ze in een afgesloten ruimte ziet bewegen. Omdat ze kunnen doen en laten wat ze willen. Het kijken naar de zeehonden wordt vaak als een hoogtepunt omschreven.
Wadlopen is uitsluitend te boeken voor groepen bij ons. 
  • Geschikt voor jong en oud
  • Exclusief jullie eigen Texelse wadloop gids
  • Prijs afhankelijk van aantal personen per groep
  • Periode: jaarrond
  • Programmaduur: circa 1,5 - 2 uur
  • Aantal: minimaal 8
Lunch op Texel

Lunch

Met zo'n lange dag vol activiteiten voor de boeg kun je wel een lekkere lunch gebruiken.
bbq strand texel

BBQ op het strand

Kies een mooi plekje op het strand(terras) en geniet van een BBQ in een fantastische Texel Ambiance
schoolbus groepsvervoer

Busvervoer

Tussen de activiteiten maar ook aan het einde van de dag wil je gewoon niets anders meer dan thuis gebracht worden