Wadlopen Texel

Geniet, ontdek en leer over het Wad

Offerte aanvragen

 2x per dag

met eb mogelijk

Uitgestrekt

Elke dag weer iets anders te zien

UNESCO

Werelderfgoed

Ervaar de Waddenzee

Wadlopen is een populaire activiteit die wordt aangeboden op het Nederlandse eiland Texel. Het is een unieke manier om de Waddenzee te ervaren en de natuur van dichtbij te ontdekken. Het wadlopen op Texel vindt plaats over een vlak en modderig wad, waarbij je tot over je enkels wegzakt in het slik.


De Waddenzee is een bijzonder gebied dat is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Het gebied staat bekend om zijn weidsheid en unieke natuur. Tijdens het wadlopen krijg je uitleg over de invloed van de getijdenbeweging en het rijke bodemleven van de Waddenzee.


Maar wat maakt het waddengebied nu precies zo bijzonder? Het gebied heeft een unieke combinatie van land, zee en lucht. Het is een belangrijk gebied voor trekvogels en zeehonden. Ook komen er veel verschillende planten en dieren voor die zich hebben aangepast aan de zoute omgeving. Het waddengebied is een dynamisch gebied dat voortdurend verandert door de getijdenbeweging en de invloed van wind en water.


Tijdens het wadlopen Texel heb je de kans om de natuur van de Waddenzee van dichtbij te beleven. Je voelt en ruikt het slik en ontdekt het rijke bodemleven. Het is een unieke ervaring om over de bodem van de zee te lopen en de weidsheid van het gebied te ervaren.


Wadlopen Texel biedt verschillende tours aan voor zowel beginners als gevorderden. Tijdens de tour wordt er rekening gehouden met de weersomstandigheden en de getijdenbeweging. Het is belangrijk om goede wandelschoenen te dragen en kleding die vies mag worden.


Kortom, wadlopen Texel is een unieke manier om de Waddenzee te ervaren en de natuur van dichtbij te ontdekken. Het gebied is niet voor niets uitgeroepen tot Werelderfgoed en biedt een bijzondere combinatie van land, zee en lucht. Kom het zelf ervaren en beleef het unieke gevoel van het lopen over de bodem van de zee!

Texel naar Vlieland?

Een bijzondere tocht tussen de Waddeneilanden is de zogenoemde "zware tocht". Deze tocht is helaas maar eens in de zoveel jaar mogelijk en wordt slechts door een klein aantal mensen gelopen. De tocht is ongeveer 30 kilometer lang en wordt gemiddeld in 8 tot 9 uur afgelegd. Het bijzondere aan deze tocht is dat deze in de afgelopen 41 jaar slechts 12 keer is gelopen.


Hoewel de afstand hemelsbreed slechts 3 kilometer is, is de afstand voor de wandelaars tien keer zo lang, omdat zij het diepe gedeelte tussen de eilanden moeten omzeilen. Dit maakt de tocht extra zwaar en uitdagend.


Het lopen van deze tocht vergt een grondige voorbereiding. Zo duurt de voorbereiding gemiddeld zo'n 3 jaar voordat de tocht kan worden gelopen. Tijdens de tocht zelf lopen de wandelaars meer dan 4 uur tot hun middel in het water. Dit vergt niet alleen fysiek, maar ook mentaal veel van de wandelaars.

Ondanks de zware omstandigheden, is de zware tocht tussen de Waddeneilanden een bijzondere ervaring voor degenen die deze tocht hebben gelopen. Het geeft een unieke kijk op de Waddenzee en de natuurlijke omgeving. De tocht is echter niet voor iedereen weggelegd en vergt veel doorzettingsvermogen en ervaring.

offerte aanvragen


wadlopen voor scholen

Wadlopen voor scholen

Wadlopen is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Voor scholen is het dan ook een bijzondere manier om de natuur van Texel en de Waddenzee te ontdekken. Op Texel worden diverse wadlooptochten georganiseerd speciaal voor scholen. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over wadlopen voor scholen op Texel.


Wadlopen is een activiteit waarbij je op blote voeten door het water en de modder loopt. Het is een avontuurlijke en educatieve ervaring waarbij je de natuur van Texel en de Waddenzee van dichtbij kunt ontdekken. Tijdens een wadlooptocht kun je bijvoorbeeld op zoek gaan naar zeedieren en planten die hier voorkomen. Het is een unieke manier om de natuur te ervaren en te leren over het belang van het behoud van deze bijzondere omgeving.


Voor scholen zijn er diverse mogelijkheden voor wadlopen op Texel. Zo worden er speciale tochten georganiseerd die geschikt zijn voor verschillende leeftijdsgroepen. Tijdens deze tochten krijgen de leerlingen begeleiding van ervaren gidsen die alles kunnen vertellen over de flora en fauna van het wad. Het is een bijzondere en educatieve manier om de natuur van Texel te ontdekken.


Een wadlooptocht voor scholen op Texel duurt doorgaans ongeveer 2 tot 3 uur. Het is belangrijk om te weten dat wadlopen een activiteit is die alleen kan plaatsvinden bij laagwater. Dit betekent dat de tijden van de tochten variëren afhankelijk van het getij. Het is dan ook belangrijk om de tijden van tevoren goed te checken.


Droogvaltocht een andere benaming voor Wadlopen

Wadlopen, ook wel bekend als droogvaltochten, is een populaire activiteit onder natuurliefhebbers en avonturiers. Tijdens deze tocht loop je op de bodem van de Waddenzee en kun je van dichtbij zien wat er allemaal leeft op de zeebodem. Het is een unieke en fascinerende manier om de natuurlijke schoonheid van de Waddenzee te ontdekken.


De tocht kan alleen worden gemaakt in de uren dat het water laag staat. Het is daarom belangrijk om de getijden goed in de gaten te houden en een georganiseerde tocht met een ervaren gids te kiezen. Een gids kan je niet alleen helpen om veilig door de zee te navigeren, maar kan je ook veel vertellen over de verschillende flora en fauna die je onderweg tegenkomt.

Zeehonden spotten tijdens je tocht: 

een onvergetelijke ervaring

Als je een tocht maakt langs de Texelse kust, is de kans groot dat je ook langs plaatsen komt waar zeehonden te vinden zijn. Deze prachtige dieren zoeken regelmatig wat ontspanning op de zandbanken die droogvallen. Als je geluk hebt, kun je deze dieren van dichtbij bewonderen in hun natuurlijke leefomgeving. Het is een ervaring die je niet snel zult vergeten.


Observeer zeehonden in het wild

Zeehonden zijn nieuwsgierige dieren die niet snel bang zijn voor mensen. Tijdens je tocht kun je daarom vaak heel dichtbij komen en ze goed bestuderen. Dit is natuurlijk heel anders dan wanneer je ze in gevangenschap ziet bewegen. In het wild hebben ze alle vrijheid en kunnen ze doen en laten wat ze willen. Hierdoor kun je hun gedrag goed observeren en meer leren over deze bijzondere dieren.


Een hoogtepunt van je tocht

Het spotten van zeehonden wordt door velen beschouwd als een hoogtepunt van hun tocht langs de Texelse kust. Het is dan ook een geweldige manier om te genieten van de schoonheid van de natuur en om te ontspannen. Als je graag meer te weten wilt komen over deze dieren, dan is het zeker de moeite waard om een tocht te maken langs de plekken waar ze vaak te vinden zijn.

Praktische info over Wadlopen op Texel

Wadlopen is uitsluitend te boeken voor groepen bij ons. 
  • Geschikt voor jong en oud
  • Exclusief jullie eigen Texelse wadloop gids
  • Prijs afhankelijk van aantal personen per groep
  • Periode: jaarrond
  • Programmaduur: circa 1,5 - 2 uur
  • Aantal: minimaal 8

Maak je Dagje Texel compleet!

Lunch op Texel

Lunch

Met zo'n lange dag vol activiteiten voor de boeg kun je wel een lekkere lunch gebruiken.
bbq strand texel

BBQ op het strand

Kies een mooi plekje op het strand(terras) en geniet van een BBQ in een fantastische Texel Ambiance
schoolbus groepsvervoer

Busvervoer

Tussen de activiteiten maar ook aan het einde van de dag wil je gewoon niets anders meer dan thuis gebracht worden