Vuurtoren texel

Kom de Vuurtoren Texel beklimmen
 De enige vuurtoren in Nederland 

waar je aan drie kanten over zee uitkijkt.

De Texelse Vuurtoren: Een Prachtige Beklimming met Adembenemend Uitzicht

De Texelse Vuurtoren is een imposante blikvanger op het noordelijkste puntje van het eiland en wordt door velen beschouwd als het symbool van Texel. Een bezoek aan deze stoere rode vuurtoren mag dan ook niet ontbreken tijdens je verblijf op ons prachtige Waddeneiland. En goed nieuws: sinds enkele jaren is de vuurtoren toegankelijk voor het publiek!

Een Adembenemend Uitzicht vanaf de Omloop

Na het beklimmen van 118 treden word je beloond met een schitterend uitzicht vanaf de omloop, die zich op 45 meter boven zeeniveau bevindt. Vanaf hier kun je genieten van panoramische vergezichten over de Noordzee, de Waddenzee, het noordelijke deel van Texel en het nabijgelegen Vlieland. Zelfs in het donker is het licht van de Texelse Vuurtoren zichtbaar tot in Leeuwarden.

Ontdek de Geschiedenis van de Vuurtoren

De vuurtoren op Texel werd in 1864 gebouwd, na jarenlange inspanningen van de Texelse notaris Kikkert. De wateren rondom het eiland waren destijds zo gevaarlijk voor de scheepvaart dat er jaar na jaar schepen vergingen. Dankzij de oprichting van de vuurtoren werd dit gevaar aanzienlijk verminderd. In de vuurtoren is een beknopte expositie te vinden waar je meer kunt leren over de rijke geschiedenis ervan.

Herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vond een belangrijk deel van de Georgische Opstand, ook wel bekend als de Russenoorlog, plaats rondom de vuurtoren. Tot op de dag van vandaag zijn de kogelgaten in de muren van de toren zichtbaar en herinneren ze aan deze turbulente periode.

Geniet van de Unieke Ervaring

Een bezoek aan de Texelse Vuurtoren biedt niet alleen de mogelijkheid om te genieten van adembenemende uitzichten, maar ook om de rijke geschiedenis van het eiland te ontdekken. De combinatie van natuurlijke schoonheid en historische betekenis maakt deze ervaring onvergetelijk. Vergeet dus zeker niet om de Texelse Vuurtoren op je lijstje met must-see bezienswaardigheden te zetten tijdens je verblijf op Texel!

Verken de omgeving

Nadat je de vuurtoren hebt bezocht, kun je de nabijgelegen omgeving verder verkennen. Geniet van een ontspannen wandeling langs de prachtige Texelse stranden, verken de gezellige dorpjes in de buurt of maak een fietstocht door het schilderachtige landschap van het eiland. Texel heeft voor ieder wat wils!

Plan je Bezoek aan de Texelse Vuurtoren

De Texelse Vuurtoren is het hele jaar door toegankelijk voor publiek, met uitzondering van enkele sluitingsdagen. Houd