texelhopper bij de veerhaven

Texelhopper voor Kleine Groepen

Flexibel en comfortabel vervoer op Texel

Openbaar vervoer op Texel

Als je op Texel bent en je wilt je gemakkelijk verplaatsen, dan biedt het eiland een handig openbaar vervoersysteem. Het openbaar vervoer op Texel bestaat uit een vaste buslijn met vaste tijden en kleine busjes die je moet reserveren.


De vaste buslijn rijdt regelmatig tussen de Veerhaven, het centrum van Den Burg en De Koog. Hierdoor kun je eenvoudig van de belangrijkste locaties op het eiland genieten zonder je zorgen te hoeven maken over het vinden van parkeerplaatsen.


Voor andere bestemmingen op het eiland kun je gebruik maken van de Texelhopper. Dit zijn kleine busjes die je moet reserveren. De Texelhopper brengt je van en naar meer dan honderd opstapplekken verspreid over het eiland. Het is een flexibele en handige manier om op Texel rond te reizen en de prachtige plekken te ontdekken.


Of je nu naar een afgelegen strand, een schilderachtig dorpje of een natuurgebied wilt gaan, de Texelhopper is er om je te helpen. Je kunt eenvoudig een rit reserveren en genieten van het comfortabele vervoer naar je gewenste bestemming.

Het openbaar vervoer op Texel is een handige optie om het eiland te verkennen, vooral als je geen eigen vervoer hebt. Of je nu wilt ontspannen op het strand, de lokale attracties wilt bezoeken of gewoon wilt genieten van de prachtige natuur, het openbaar vervoer op Texel staat voor je klaar.


Dus maak gebruik van de vaste buslijn en de Texelhopper om moeiteloos over het eiland te reizen en alles te ontdekken wat Texel te bieden heeft.


Reserveren van de Texelhopper:

Om gebruik te maken van een klein Texelhopper busje, kun je deze minstens 30 minuten van tevoren reserveren. Hieronder volgen de stappen om een reservering te maken via de website, app of telefonisch:

  • Ga naar de website, open de app of bel het reserveringsnummer.
  • Geef je vertrek- en aankomstpunt aan.
  • Kies de gewenste vertrektijd en geef het aantal personen aan waarmee je reist. Als je een kinderwagen of rolstoel meeneemt, is het belangrijk dit aan te geven.
  • Bij het reserveren via de website of app kun je ervoor kiezen om vooraf met een creditcard te betalen. Voor andere betaalmogelijkheden kun je kiezen voor 'Betaal in het voertuig'.
  • Bevestig de reservering.

Het kleine Texelhopper busje komt je ophalen op het vertrekpunt binnen 15 minuten na de geboekte vertrektijd. Het is belangrijk om op tijd bij de halte aanwezig te zijn, omdat de chauffeur na 1 minuut kan beslissen om door te rijden als je er niet bent.


Onze Texelhopper halte bij Dagje Texel:

Als je ervoor kiest om de Solex, Elektrische Fatbike of de TexelCruiser bij ons op te halen, dan is de dichtstbijzijnde halte van de Texelhopper "Vliegwiel". Hier kun je gemakkelijk met de Texelhopper naartoe reizen om je voertuig op te halen. Zorg ervoor dat je tijdig bij de halte aanwezig bent, zodat je jouw avontuur op Texel zonder vertraging kunt beginnen. Geniet van de rit met de Texelhopper en maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring met de Solex, Elektrische Fatbike of de TexelCruiser!

Texelhopper bestellen 
direct online reserveren