texelhopper bij de veerhaven

Texelhopper over het eiland

Het openbaar vervoer op Texel bestaat uit een buslijn die op vaste tijden rijdt en kleine busjes die je moet reserveren. De vaste buslijn rijdt tussen de Veerhaven, Den Burg Centrum en De Koog. Voor alle andere bestemmingen op het eiland kun je een klein Texelhopper busje reserveren.


De kleine Texelhopper busjes brengen je van en naar meer dan honderd opstapplekken over het eiland.
Je kunt een klein Texelhopper busje minstens 30 minuten van tevoren reserveren. Je krijgt dan door op welke vertrektijd jouw rit wordt geboekt. Het reserveren kun je doen via de website, app of telefonisch. Als je de eerste keer een klein Texelhopper busje reserveert via de website of de app moet je een account aanmaken. 
  • Geef je vertrek- en aankomstpunt aan. 
  • Kies de gewenste vertrektijd en het aantal personen waarmee je reist. Als je reist met een kinderwagen of rolstoel is het belangrijk dat je dit ook aangeeft.
  • Als je via de website of app reserveert kun je ervoor kiezen om vooraf met creditcard te betalen. Voor alle andere betaalmogelijkheden kun je kiezen voor 'Betaal in het voertuig'.
  • Bevestig de reservering.
Het kleine Texelhopperbusje komt je ophalen op je vertrekpunt binnen 15 minuten na je geboekte vertrektijd. Als je niet op tijd bij de halte aanwezig bent kan de chauffeur na 1 minuut beslissen om door te rijden.

Kom je bij ons de Solex of de TexelCruiser afhalen dan is de dicht bijzijnde Texelhopper halte "Vliegwiel"