54d86d10673830fd185e30c2_facebook_icon.png 54d871559dd758043771b6ae_twitter_icon.png 54d9ea59781f27014df684e2_instagram_icon.png 54d8ba7f9dd758043771bfb5_googleplus_icons.png
54d22b9e0d5fbeb671afda5b_icon_locatie.png
Heemskerckstraat 31, 1792 AA Oudeschild
54d392e816c2a5d4538d9f0a_logo_evenementenbureau.png
Texelse Uitjes
images/price-tag.png
Activiteiten
images/categorie_natuur.png
Vervoer
images/widget_vervoer.png
Overnachten
images/widget_overnachten.png
Eten & Drinken
images/categorie_culinair.png

Solexverhuur Texel

Solexverhuur Texel

Solexverhuur Texel ; genieten van een heerlijk tochtje of toertje op de nostalgische Solex, dat kan bij ons! Wij verhuren losse solexen maar ook in verschillende arrangementen. Onze ervaring van de afgelopen jaren leert dat een tour met de solex een prachtig mooie belevenis is. Onderweg zwaaien en lachen de mensen naar je. Er hoeft geen helm gedragen te worden en je kunt met je vrienden of collega’s zonder veel last te hebben van de altijd aanwezig wind op Texel heel veel van het eiland zien.

Solexarrangementen

Ontspannen toeren over Texel en onderweg leuke dingen doen en zien? We hebben diverse arrangementen klaarliggen, maar natuurlijk maken we ook graag een arrangement op maat voor het gezelschap. Enkele van onze arrangementen:

Solexverhuur Texel

We verhuren ook losse solexen waarbij je zelf kunt toeren over het eiland.

Huurprijs voor een dagdeel (circa 4 uur)

Maandag tot en met vrijdag € 30,00 Direct reserveren

Zaterdag en zondag € 35,00 Direct reserveren

Huurprijs voor de hele dag (10.00-18.00u)

Maandag tot en met vrijdag € 40,00

Zaterdag en zondag € 45,00

 

Milieuvriendelijke benzine

Onze solexen rijden op de milieuvriendelijke Aspen benzine, een alkylaatbenzine welke niet de bekende rook- en tweetaktlucht verspreid. Aspen benzine verbrandt schoner waardoor de uitlaatgassen van de solexen minder gevaarlijk voor de gezondheid zijn. Bovendien blijft de solex motor ook schoner, dit zorgt voor betere prestaties en een langere levensduur.

Op een tankinhoud van de solex kun je circa 60 kilometer over het eiland toeren. Het is niet mogelijk om onderweg Aspen benzine te tanken bij een tankstation, en dient daarom altijd door ons gedaan te worden.

 

Leuke stops onderweg tijdens een solextour

Op het eiland zijn zoveel leuke stops te maken tijdens een solextour, maar we hebben er een paar op een rijtje voor jullie gezet:

 

Rondrit met de solex

Ga eens op stap met een Texelaar op de Solex, samen stappen jullie op en gaan jullie pad over het eiland. Onderweg zal de Texelaar jullie van alles vertellen over wat er allemaal te zien en te doen is op het eiland. Natuurlijk kunnen we onderweg een stop inplannen voor koffie en thee met iets lekkers of bijvoorbeeld een smakelijke lunch.

 

Geschiedenis van de Solex

De Solex was de eerste “bromfiets” in Nederland. In het jaar 1946 bracht Solex al een hulpmotor met bijpassend versterkt frame op de markt. Dit terwijl andere bedrijven toen nog losse hulpmotortjes op de markt brachten die op iedere fiets gemonteerd konden worden.

Het motortje van de Solex is boven het voorwiel gemonteerd om zo via een rolaandrijver welke met de rollichter op de voorband wordt gezet de Solex in beweging te brengen.

De Solex Oto met het veelal ronde frame is vanaf het jaar 1960 in productie genomen en de Solex 3800 met het vierkante frame is vanaf het jaar 1967 op de markt verschenen. Oto staat voor “Otomatische koppeling” hierdoor kan de motor blijven draaien wanneer de Solex stil staat zodat het niet nodig is om na elke stop in het verkeer de motor aan te trappen. Het type 3800 is naast een automatische koppeling ook nog voorzien van een draaibaar gashendel in combinatie met een gas/remhendel.

Door de eenvoudige bediening kan vrijwel iedereen met een Solex overweg, geen benzinekraan, geen rammelende kettingen, geen versnellingen en geen helm. Omdat onze Solexen geheel gereviseerde oldtimers zijn mogen deze met goedkeuring van de RDW op de openbare weg als snorfiets gebruikt worden, dus laat de wind eens door je haren wapperen en kom bij ons op Texel een solex huren.

Neem contact met ons op ›Bekijk onze mogelijkheden ›