54d86d10673830fd185e30c2_facebook_icon.png 54d871559dd758043771b6ae_twitter_icon.png 54d9ea59781f27014df684e2_instagram_icon.png 54d8ba7f9dd758043771bfb5_googleplus_icons.png
54d22b9e0d5fbeb671afda5b_icon_locatie.png
Heemskerckstraat 31, 1792 AA Oudeschild
54d392e816c2a5d4538d9f0a_logo_evenementenbureau.png
Texelse Uitjes
images/price-tag.png
Activiteiten
images/categorie_natuur.png
Vervoer
images/widget_vervoer.png
Overnachten
images/widget_overnachten.png
Eten & Drinken
images/categorie_culinair.png

Solex verhuur op Texel

Solex verhuur op Texel solex verhuur beoordeling

Wij bieden solex verhuur op Texel aan voor iedereen die eens wil genieten van een heerlijke rondje, tochtje of toertje over Texel. Naast losse solex verhuur hebben we ook diverse arrangementen in de aanbieding. Want hoe leuk is het om op een nostalgische solex een toertje over het eiland te doen. Je zult zien dat onderweg de mensen naar je omkijken! En oh ja, je bent niet verplicht om een helm te dragen, maar het mag wel en wij hebben een hele leuke voor je in de aanbieding.

 

solex texel Solex arrangementen

Ontspannen toeren over Texel en onderweg leuke dingen doen en zien? We hebben diverse arrangementen klaarliggen, maar natuurlijk maken we ook graag een arrangement op maat voor het gezelschap. Enkele van onze arrangementen:

 

solex texel Solex verhuur op Texel

We verhuren ook losse solexen waarbij je zelf kunt toeren over het eiland.

prijs tagHuurprijs voor een dagdeel (circa 4 uur)

Maandag tot en met vrijdag € 30,00 Direct reserveren

Zaterdag en zondag € 35,00 Direct reserveren

prijs tag Huurprijs voor de hele dag (10.00-18.00u)

Maandag tot en met vrijdag € 40,00 Direct reserveren

Zaterdag en zondag € 45,00 Direct reserveren

 

 

Op een tankinhoud van de solex kun je circa 60 kilometer over het eiland toeren. Het is niet mogelijk om onderweg Aspen benzine te tanken bij een tankstation, en dient daarom altijd door ons gedaan te worden.

 

solex texel Leuke stops onderweg tijdens een solextour

Op het eiland zijn zoveel leuke stops te maken tijdens een solextour, maar we hebben er een paar op een rijtje voor jullie gezet:

 

solex texel Rondrit met de solex

Ga eens op stap met een Texelaar op de Solex, samen stappen jullie op en gaan jullie pad over het eiland. Onderweg zal de Texelaar jullie van alles vertellen over wat er allemaal te zien en te doen is op het eiland. Natuurlijk kunnen we onderweg een stop inplannen voor koffie en thee met iets lekkers of bijvoorbeeld een smakelijke lunch.

 

solex texel Geschiedenis van de Solex

De Solex was de eerste “bromfiets” in Nederland. In het jaar 1946 bracht Solex al een hulpmotor met bijpassend versterkt frame op de markt. Dit terwijl andere bedrijven toen nog losse hulpmotortjes op de markt brachten die op iedere fiets gemonteerd konden worden.

Het motortje van de Solex is boven het voorwiel gemonteerd om zo via een rolaandrijver welke met de rollichter op de voorband wordt gezet de Solex in beweging te brengen.

De Solex Oto met het veelal ronde frame is vanaf het jaar 1960 in productie genomen en de Solex 3800 met het vierkante frame is vanaf het jaar 1967 op de markt verschenen. Oto staat voor “Otomatische koppeling” hierdoor kan de motor blijven draaien wanneer de Solex stil staat zodat het niet nodig is om na elke stop in het verkeer de motor aan te trappen. Het type 3800 is naast een automatische koppeling ook nog voorzien van een draaibaar gashendel in combinatie met een gas/remhendel.

solex verhuur texel

Door de eenvoudige bediening kan vrijwel iedereen met een Solex overweg, geen benzinekraan, geen rammelende kettingen, geen versnellingen en geen helm. Omdat onze Solexen geheel gereviseerde oldtimers zijn mogen deze met goedkeuring van de RDW op de openbare weg als snorfiets gebruikt worden, dus laat de wind eens door je haren wapperen en kom bij ons op Texel een solex huren.

 

Waar zit onze solexverhuur op Texel?

Route

Jouw locatie:

 

pinnen bij de solex

Neem contact met ons op ›Bekijk onze mogelijkheden ›
Dagje Texel WhatsApp
Goedendag, we helpen je graag met al je vragen voor jouw geslaagde dagje Texel. Van ma-za van 14-17u beantwoorden we je vragen direct.