jutterstour op de solex

Jutterstour over Texel met de solex

Direct naar reserveren

Niets is leuker als een dagje toeren over Texel met deze nostalgische jutterstour op het eiland Texel!


U wordt ontvangen door onze Texelse solex begeleider die u de werking van de solex zal uitleggen. Als iedereen de werking onder de knie heeft is het tijd om op pad te gaan met onze handige stuur kaart waar de route op staat.

Direct reserveren

Op bezoek bij de Jutters

De eerste stop is bij het grootste Juttersmuseum van de wereld. Hier kijkt u uw ogen uit en kunt u zich verbazen wat er de afgelopen jaren allemaal op het Texelse strand is aangespoeld.

Midden in het Dennenbos van Texel gaan jullie lunchen bij restaurant 't Turfveld. Er wordt een soepje van de dag, een broodje gezond, broodje frikandel of kroket geserveerd. Als drinken kunt u kiezen uit ondermeer koffie of thee, J'us d Orange of melk.


  • Tip van ons: achter het restaurant staat een prachtige uitkijkpunt waar je een heel groot deel van het eiland kunt zien
Texel staat voor velen bekend als schapeneiland. We gaan daarom ook vanmiddag op bezoek bij de schapenboerderij van Texel. 


Schattige wollige lammetjes die dartelend en springend door het weiland gaan. Wie wordt daar nou niet vrolijk van? Nog leuker wordt het als je die lammetjes kunt knuffelen! De schapenboerderij heeft bijna het hele jaar door lammetjes.


Die zijn dol op aandacht en laten zich graag aaien en knuffelen.

schapenboer hans witte met schaap
In een speciale jutters pan bereidt u zelf uw maaltje. Varieer naar keuze met vlees, vis en groentes.

Verder kunt u onbeperkt genieten van een saladebuffet, koude sauzen, frieten en stokbrood met kruidenboter!


Eet smakelijk!

Direct online de Jutterstour reserveren


Inhoud van het uitje

Solex huur voor een dagje Texel inclusief brandstof, WA verzekering, pechhulp onderweg en instructie van onze begeleider
Optioneel een snackpakket voor onderweg, en op de veerboot naar Texel is koffie of thee mogelijk (gereserveerd voor jullie)
This could be a quote or a full testimonial or even a short explanation about something
Routekaart langs de activiteiten op Texel
Juttersmaal exclusief drankjes met na afloop een bustransfer terug naar het beginpunt