Natuurexcursie Texel

Voor de leukste én leerzaamste excursies met gids

De Noordzeekust van Texel heeft veel te bieden. 

Samen ontdekken en ervaren we het Texelse strand over de volle breedte: van duin tot in het zeewater. We gaan bijvoorbeeld vissen met kornet (sleepnet) en garnalennetjes, doen bijzondere strandvondsten, zoomen in op zand en schelpen en leren de duinen ‘begrijpen’. Dit en nog veel meer kun je verwachten tijdens een strandexcursie.

Onze Texelse gids jut met je mee!

Informatie aanvragen
Struinen langs de duinen.  

Zie, proef, ruik en ontdek de schitterende ruige natuur. Met de wind in je haren, heb je ruim zicht over de baren, met helm aan je voeten en meeuwgelach in je oren. De ‘huid’ van Texel is belangrijk, rijk en verbluffend in schoonheid. Ontdek het, laat je meenemen door onze Texelse gids! Op blote voeten natuurlijk.

Informatie aanvragen
Met onze gids de pracht en praal ontdekken van deze fascinerende insecten. Hoewel er zo’n 100 dag actieve nachtvlinders zijn, kun je verreweg de meeste alleen ’s nachts zien vliegen. We gaan diervriendelijk vangen, bekijken en op naam brengen. Alles op één plek, want de vlinders komen op de speciale lamp af. Pas op: nachtvlinderen is verslavend leuk! Vanaf mei t/m september.
Informatie aanvragen
Een bosroute lopen op Texel is een hele belevenis. Je kunt er van alles tegenkomen en ook de omgeving lijkt veel verhalen te verbergen. Bomen, planten, dieren en historie op bijzondere plekjes. Onze gids leidt je!
Informatie aanvragen
Wat maakt de Wadden tot Werelderfgoed? Wat doen al die vogels hier? Welke pier is dat? Mag ik ook eens een krab vasthouden? Welke platvis heb ik gevangen? Hoe doe je dat: wadlopen? Waar is al het zeewater gebleven en wanneer komt het terug? Kun je dat echt eten?


Samen met onze Texelse gids beleef je het Wad!

Direct een voorstel ontvangen voor een natuurexcursie?

                   

Vanaf hoeveel personen kan ik dit boeken?

Dagje Texel organiseert uitjes en activiteiten voor groepen vanaf 8 personen. Is de groep kleiner neem dan contact met ons op.

Mogen kinderen (<5 jaar) ook mee? En zijn hier kosten aan verbonden?

Kinderen jongeren dan 5 jaar gaan gratis mee.

Wanneer kan ik een excursie boeken?

In principe het hele jaar door, informeer bij ons