Natuur Excursie Texel voor Groepen

Ontdek de prachtige natuur samen

Strand excursie

Langs de Noordzeekust van Texel valt er veel te ontdekken. Samen gaan we het Texelse strand verkennen en ervaren, van de duinen tot aan het zeewater. We zullen bijvoorbeeld vissen met een kornet (sleepnet) en garnalennetjes, bijzondere vondsten op het strand doen, inzoomen op zand en schelpen, en de geheimen van de duinen ontdekken. Tijdens een strandexcursie kun je dit en nog veel meer verwachten.

Onze Texelse gids zal samen met jou schatten zoeken op het strand!

Informatie aanvragen

Duinen excursie

Dwaal door de duinen.


Ervaar de prachtige, ruige natuur met al je zintuigen. Met de wind in je haren geniet je van een weids uitzicht over de golven, voel je het helmgras aan je voeten en hoor je het gelach van meeuwen. De 'huid' van Texel is van groot belang, rijk en adembenemend mooi. Ontdek het zelf en laat onze Texelse gids je meenemen! Natuurlijk op blote voeten.
Informatie aanvragen

Nacht(vlinder)excursie

Ontdek samen met onze gids de pracht en pracht van deze fascinerende insecten. Hoewel er ongeveer 100 dagactieve nachtvlinders zijn, kun je de meeste alleen 's nachts zien vliegen. We zullen ze op een diervriendelijke manier vangen, observeren en identificeren. Alles op één locatie, omdat de vlinders worden aangetrokken door speciale lampen. Pas op: nachtvlinderen is verslavend leuk! Beschikbaar van mei tot en met september.
Informatie aanvragen

Bos excursie

Het verkennen van een bosroute op Texel is een bijzondere ervaring. Je komt van alles tegen en de omgeving lijkt vele verhalen te verbergen. Je ontdekt bomen, planten, dieren en historische plekjes op unieke locaties. Onze gids zal je begeleiden tijdens deze avontuurlijke tocht!
Informatie aanvragen

Wadden excursie

Tijdens de excursie met onze Texelse gids krijg je antwoord op al je vragen over het Waddengebied. Je ontdekt wat het Waddengebied tot Werelderfgoed maakt en leert over de verschillende vogelsoorten die hier voorkomen. Je komt meer te weten over de bijzondere plekken, zoals de pier, en krijgt de kans om een krab vast te houden. Onze gids helpt je ook bij het herkennen van de platvissen die je hebt gevangen. Daarnaast leer je alles over wadlopen, waar het zeewater naartoe is en wanneer het weer terugkomt. En ja, sommige dingen op het Wad kun je echt eten! Samen met onze Texelse gids beleef je een uniek avontuur op het Wad!

Direct een voorstel ontvangen voor een natuurexcursie?

                   

Vragen over natuurexcursies Texel

Vanaf hoeveel personen kan ik dit boeken?

Dagje Texel organiseert uitjes en activiteiten voor groepen vanaf 8 personen. Is de groep kleiner neem dan contact met ons op.

Mogen kinderen (<5 jaar) ook mee? En zijn hier kosten aan verbonden?

Kinderen jongeren dan 5 jaar gaan gratis mee.

Wanneer kan ik een excursie boeken?

In principe het hele jaar door, informeer bij ons