garnalenvissen en zeehonden zien op texel

Garnalenvissen en zeehonden spotten op Texel

beleef een onvergetelijk avontuur op het water

Offerte opvragen


Meer lezen?
aan boord van de garnalenkotter

Welkom aan boord van de TX

Wilt u genieten van een onvergetelijke ervaring op Texel? Dan raden wij u aan om mee te gaan met de TX 20 om garnalenvissen en zeehonden te spotten. Het vissen op garnalen is een van de meest populaire activiteiten op Texel, en de TX 20 is een van de beste boten om deze ervaring mee te maken.

Tijdens de garnalenvistocht kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de kust van Texel en de Waddenzee. U leert alles over het vissen op garnalen en krijgt de kans om zelf garnalen te vangen. Het is een unieke ervaring die u niet snel zult vergeten. Bovendien heeft u tijdens de tocht grote kans om zeehonden te spotten, die vaak op de zandbanken liggen te zonnen.


De TX 20 is een modern uitgeruste garnalenkotter en biedt plaats aan meer dan 100 personen. De boot is voorzien van alle nodige veiligheidsmaatregelen en heeft een comfortabele binnenruimte met verwarming en toilet. Daarnaast beschikt de boot over een gezellige en ruime buitenruimte waar u kunt genieten van de zon en het uitzicht.

garnalen vissen op texel

Garnalenvissen op de Waddenzee

Tijdens de excursie zul je niet alleen genieten van de prachtige omgeving, maar ook de kans krijgen om zelf garnalen te vissen. Deze garnalen worden direct uit de zee gehaald, waardoor je kunt genieten van de heerlijke, verse smaak.

Het garnalenvissen is niet alleen leuk, maar ook educatief. Onze ervaren kapitein zal je alles vertellen over het leven op zee en de ecologie van de Waddenzee. Je zult versteld staan van alle interessante feiten die je zult leren!

zeehonden spotten op texel

Zeehonden spotten op Texel

Een andere activiteit die je niet mag missen tijdens je verblijf op Texel is het spotten van zeehonden. De zeehonden zijn een belangrijk onderdeel van de Texelse natuur en er zijn verschillende manieren om ze te spotten. Zo kun je bijvoorbeeld een boottocht maken waarbij je langs de zandbanken vaart waar de zeehonden liggen te zonnen. Een andere mogelijkheid is om vanaf het strand met een verrekijker naar de zandbanken te kijken.

Hoe werkt het?

Het garnalenvissen en zeehonden spotten met de garnalenkotter op Texel is een activiteit die u niet wilt missen tijdens uw verblijf op Texel. Hier is wat u kunt verwachten tijdens deze onvergetelijke ervaring:

  • U ontmoet de bemanning van de garnalenkotter op de haven van Oudeschild.
  • U vaart met de boot naar de Waddenzee waar u de mogelijkheid heeft om zelf garnalen te vangen en de lokale fauna te ontdekken.
  • U krijgt de kans om de vangst te proeven en te genieten van een lokale snack.
  • Tijdens de terugreis naar de haven, zult u zeehonden spotten en kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de Waddenzee.

De garnalenkotter op Texel biedt verschillende opties voor deze activiteit, waaronder een korte tocht van twee uur. Het is ook mogelijk om een privétour te boeken voor een meer exclusieve ervaring. Dit is de perfecte oplossing voor groepen op Texel!


Waarom je dit niet mag missen?

Een unieke kans om het prachtige Texelse landschap vanuit een ander perspectief te bekijken.
Een geweldige activiteit voor het hele gezin.
Een leerzame ervaring over het leven op zee en de lokale visserijgeschiedenis.
De mogelijkheid om de lokale keuken te proeven met de vers gevangen garnalen.
Ophalen uit Den Helder is ook mogelijk voor groepen!