blokarten texel

Blokarten op Texel: een ongelooflijke funsport met een enorme WOW!-factor.

Een ervaring waar lang over gesproken wordt.

€ 40,00,-
€ 37,50

Blokarten op het strand van Texel

Wat is Blokarten?

Blokarten is een fascinerende activiteit die een combinatie van avontuur en snelheid op het strand biedt. Voor diegenen die de sensatie van snelheid willen ervaren zonder voorafgaande ervaring, is Blokarten een ideale keuze. Het maakt gebruik van een ingenieus ontworpen strandzeilwagen, bekend als een Blokart, waarmee je moeiteloos over het zand kunt racen en langs de branding kunt zoeven.

Hoe Werkt Blokarten?

De Mechanica Achter Blokarten

De Blokart maakt gebruik van de wind om voort te bewegen. Met behulp van een zeil en een speciale structuur, wordt de wind gevangen en omgezet in voortstuwing. Het hardste deel van het strand biedt de minste weerstand, wat resulteert in verbluffende snelheden voor diegenen die over het zand racen.

Snelheid op het Strand

Het unieke aan Blokarten is de snelheid die je kunt bereiken op een open strand. Het is een opwindende mix van snelheid en vrijheid terwijl je langs de kustlijn zoeft. Het gevoel van de wind in je haren en het geluid van de branding dragen bij aan de algehele ervaring.

Veiligheid en Techniek

Buddy-Systeem en Veiligheidsinstructies

Bij Blokarten staat veiligheid voorop. Tijdens clinics wordt gebruik gemaakt van een buddysysteem. Hierbij wordt elke deelnemer aan een partner gekoppeld, waarbij ze elkaar afwisselen, ondersteunen en coachen op basis van instructies en begeleiding van ervaren trainers.

Technieken voor het Beste Resultaat

Deelnemers krijgen uitgebreide instructies over de techniek en zeilregels om de beste prestaties te behalen tijdens het Blokarten. Het beheersen van de juiste technieken is essentieel om zowel snelheid als controle te behouden tijdens de rit.

De Ervaring van Blokarten

Leercurve en Toegankelijkheid

Een van de opmerkelijke aspecten van Blokarten is de toegankelijkheid voor beginners. Zelfs zonder specifieke ervaring kunnen mensen al snel de kneepjes van deze opwindende activiteit leren. De leercurve is vriendelijk, waardoor deelnemers snel vertrouwd kunnen raken met het besturen van de Blokart.

Snelheid en Opwinding op het Zand

De sensatie van snelheid ervaren op een Blokart is ongeëvenaard. Het gevoel van snelheid op het strand, gecombineerd met de vrijheid van de open lucht, creëert een onvergetelijke ervaring die adrenaline door het lichaam laat stromen.


Wie Kan Deelnemen en Waarom?

Blokarten is geschikt voor een breed scala aan mensen, van avonturiers tot gezinnen die op zoek zijn naar een opwindende buitenactiviteit. De mogelijkheid om snelheid te ervaren zonder de noodzaak van specifieke ervaring maakt het aantrekkelijk voor een divers publiek.

                                       

Vragen over blokarten

Kan ik altijd blokarten?

Nee, helaas je bent gebonden aan windkracht en het getij.

Waar kan ik blokarten?

Op Texel kan je alleen blokarten aan de Noord-zee kant.

Kan iedereen blokarten?

Nee, je moet minimaal 14 jaar oud zijn. Het maximale gewicht per deelnemer is 100 kg.