natuurexcursie op texel

Natuurexcursies op Texel voor groepen

Verken de prachtige natuur van het eiland met boeiende excursies.

texelse  natuurgids Marcel

Ontdek de Natuurpracht van het Eiland met een Natuurexcursie

Texel staat zonder twijfel bekend als een van de beste bestemmingen voor een leerzame en plezierige natuurexcursie. Met bossen, strand, zee, polders, heide en het wad biedt het eiland een diversiteit aan natuur. Trek eropuit met ons en ontdek de geheimen van het strand, het bos, de duinen of het wad. Tijdens de maanden mei t/m september organiseren we regelmatig nachtvlinderavonden om nog meer van de natuur te kunnen genieten.


Al jarenlang werken we samen met Marcel Wijnalda, een gepassioneerde natuurliefhebber. Over zijn rol als gids zegt hij: "In de natuur van Texel voel ik me thuis. Ik wil graag delen waarom deze natuur mij zo fascineert en dierbaar is. Maar nog liever laat ik jou het zelf beleven, proeven, waarnemen en voelen! Actief gidsen, noem ik dat. Of het nu op het strand, in het bos of bij de vuurtoren is, je zult versteld staan van de vele belevenissen die Texel te bieden heeft."

Welke natuurexcursies zijn er mogelijk?

strandexcursie op texel

Strandstruûn

Beleef de Texelse Noordzeekust intens op een stukje strand met onze gids. We komen dicht bij de natuur: aanspoelsels vertellen hun verhaal, de kwetsbare duinvoet herbergt bijzonder leven en in de branding blijkt van alles te leven. Langs de waterlijn trekken we een kornet (een soort sleepnet) voort aan een lange lijn, terwijl onze gids gehuld is in een waadpak om het net te controleren. Ook de vangsten hebben een verhaal dat ontdekt moet worden! Maak je klaar voor een actief avontuur op het strand!
bos excursie op texel

Bosstruûn

In de Texelse bossen kun je heerlijk dwalen en genieten van een overvloed aan leven. Ontdek de betoverende sfeer van het bos, observeer de dieren, bewonder de diversiteit aan planten en ontdek de fascinerende wereld van paddenstoelen. Met onze gids zul je nog meer zien! Hij neemt je mee naar verrassende plekjes met een rijke geschiedenis en prachtige uitzichten. Geen boswandeling is hetzelfde, dit moet je zelf ervaren!
duinen excursie op texel

Duunstruûn

Onze gids neemt je mee op een unieke ontdekkingstocht door het bijzondere duingebied van Texel. Langs onbekende paden ontdek je de dynamiek van het gebied en leer je over de fascinerende planten en dieren die er leven. Hoe ontstaan duinen eigenlijk en welke rol spelen insecten in het ecosysteem? Vergeet niet om je verrekijker en loepje mee te nemen, want dit wordt een onvergetelijke ervaring!
Wadstruun texel

Wadstruûn

Een Wadexcursie mag absoluut niet ontbreken tijdens je bezoek aan Texel. Trek je (hoge) laarzen of oude veterschoenen aan en betreed het slik van het Wad. Tijdens deze unieke ervaring ontdekken we het bijzondere leven in dit Werelderfgoed. We komen van alles tegen: vogels, schelpdieren, wadpieren, krabben, garnalen, algen en nog veel meer. Natuurlijk zullen we ook actief vangen om te zien welke schatten er in het wadwater verborgen zijn. Onze gids zal je met respect voor de natuur begeleiden en tegelijkertijd maak je herinneringen die je nooit meer zult vergeten.
dijk excursie op texel

DiekStruûn

Onze dijken zijn ouder dan Texel zelf! Maak een prachtige wandeling langs de Wadrand van Texel, waar je verrassend veel natuur en historie zult ontdekken. Met onze gids zul je veel zien, ervaren en leren over de natuur die zich rondom de dijk bevindt. Ook de geschiedenis en andere interessante weetjes over de dijken komen aan bod. Nergens anders kun je zo'n geweldige dijkexcursie boeken: de DiekStruûn!

vogelexcursie texel

Workshop Vogelskieken

Ga samen met onze gids op avontuur in een prachtig natuurgebied, gewapend met een verrekijker en veldgids. Tijd om te gaan vogelen! Onze gids, een gepassioneerde vogelaar, zal je leren hoe je zelf een echte vogelaar kunt worden. Pas op... na deze workshop bestaat de kans dat je verslaafd raakt aan vogels kijken!
                                                

Vragen over de natuurexcursies

Zijn de activiteiten ook geschikt voor invaliden?

Helaas kunnen we dat niet aanbieden, wel kunnen we in overleg met de gids kijken wat de mogelijkheden zijn binnen de beperkingen

Kunnen kids mee met de natuurexcursies

Geen probleem, maar geef dit wel even aan, dan kan onze gids er rekening mee houden (qua invulling van de excursie)