uitwaaien op texel met bezoek aan ecomare en beachgolf

Uitwaaien op Texel

tandempuzzeltocht op texel
Welkom in Den Helder bij de terminal van de TESO Veerboot naar Texel! 

Jullie maken met de Texelse Eigen Stoomboot Onderneming (TESO) de oversteek naar Texel. Aangekomen bij de veerhaven van Texel  worden jullie welkom geheten door onze Texelse begeleider! Vanaf de veerhaven op Texel gaan jullie per tandem richting  Den Hoorn fietsen om te genieten van een warm ontvangst met koffie/thee en een heerlijk Hoornder ring (typisch Texelse lekkernij) of appeltaart.


Na dit gezellige ontvangst stappen jullie weer op de tandem, wij hebben namelijk speciaal voor vandaag een tandempuzzeltocht over het eiland uitgezet. Deze zal je langs tal van mooie plekjes leiden, waar onder andere de grote natuurbeschermer en Texelliefhebber J.P. Thijsse ooit ook heeft genoten. Zijn motto: “liever driemaal in één jaar naar Texel, dan eenmaal in drie jaar”. Tijdens de tocht heeft iedereen de beschikking over een plattegrond en een vragenlijst. Wie is als eerste op het eindpunt en welk team heeft de vragen correct beantwoord?


Wanneer iedereen is aangekomen bij het eindpunt van de tandempuzzeltocht is het tijd voor een heerlijk lunchbuffet bij een mooi Strandpaviljoen. Buikjes gevuld? Tijd voor ons gevarieerde middagprogramma! Er is de keuze uit:  deel te nemen aan Beachgolf of een bezoek aan het indrukwekkende Ecomare.

beachgolf texel
Balletje slaan op het strand? Dat kan! Op onze speciale strandgolfbaan is de spanning voor de geoefende en beginnende golfer altijd te snijden. Er zal begonnen worden met het oefenen en/of perfectioneren van uw swing. Na de swing zullen we het putten oefenen. Als de beginselen van het golfen onder de knie zijn, gaan we meteen onze strandgolfbaan op en zullen we vanaf prachtige locaties afslaan.
ecomare zeehonden opvang

Hier maken bezoekers kennis met het leven in het Waddengebied en de Noordzee en met het ontstaan van Texel. Wisselende exposities, prachtige aquaria, haaien- en roggen, animatiefilms, een vogelopvang en natuurlijk zeehonden. Daar is Ecomare vooral bekend om. Jaarlijks worden hier tientallen jonge zeehondjes opgevangen. Vooral het voeren van de zeehonden is een hoogtepunt!

Na uw middagactiviteit zullen jullie per bus transfer richting de Veerhaven van Texel worden gebracht, want het is alweer tijd om te gaan! Al met al een geslaagd dagje Texel!

 • Ontvangst met koffie/thee en Hoornderring
 • Tandem puzzeltocht
 • Huur tandems
 • Prijsuitreiking met prijs voor het winnende team!
 • Heerlijk lunchbuffet
 • Beachgolf incl. benodigde materialen en ervaren structuur
 • Bezoek aan Ecomare
 • Professionele begeleiding door Texelaars
 • En nog veel meer...


 1. Drankjes gedurende het uitje (nacalculatie)
 2. Vervoer naar Texel

Het bovenstaande programma is per persoon circa € 75,00 op basis van 20 personen.

Echter wij maken eigenlijk altijd uitjes naar Texel specifiek op jouw wensen gericht, dus past het programma of de prijs niet in jullie wensen en budget, dan helpen we graag om jullie ideale uitje naar Texel samen te stellen!

                   

Is het mogelijk andere activiteiten te kiezen?

Jahoor, dat is geen probleem. We overleggen graag met je over de vele mogelijkheden

Zijn er combinaties mogelijk met eten en drinken?

Het is natuurlijk mogelijk jullie dagje Texel te combineren met een heerlijke barbcue of diner in één van de restaurants of strandpaviljoens op Texel.

Kan het uitje ook met minder personen gedaan worden?

Wanneer u bereid bent om voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook met minder personen boeken.