texels beleving

Texels Bier proeven bij bierbrouwerij Texel

texels beleving met de proefplank

Daar waar twee zeeën samenkomen in een robuust klimaat, brouwen wij ons bier. Daar ligt ons eiland. Met onze kop in de wind doen we het gewoon op onze manier. Onze ingrediënten hebben karakter. Dat proef je in elke slok van ons bier en ervaar je in onze Texelse bierbrouwerij: daar komt alles samen. Wij zijn trots op ons eiland én ons bekroonde bier. Gebrouwen met ambacht, een goudeerlijke mentaliteit en een dosis eigenzinnigheid. Heerlijk schuimend Texels speciaalbier.

Dat gunnen we iedereen!


Kom zien, ruiken en proeven hoe Texels speciaal bier wordt gebrouwen. Kijk hoe de brouwers werken en ontdek wat Texels speciaal bier zo speciaal maakt.


In de brouwerij in Oudeschild krijgt u eerst een film te zien over alle facetten van het brouwen en de brouwerij. Daarna volgt een rondleiding langs onder andere het brouwhuis met de koperen ketels, de lager ruimte waar het bier rijpt, de vergistingsruimte en de bottelarij. De rondleiding wordt afgesloten met een proefplankje met vier soorten Texels speciaal bier of een frisconsumptie.

  • Als aandenken aan het bezoek aan de Texelse Bierbrouwerij ontvangt iedereen een origineel Texels glas cadeau.
  • Inclusief proefplankje met 4 soorten Texels speciaal bier

Mag je na het proefplankje nog (auto) rijden?

Ja dat mag, mits je geen beginnend bestuurder bent. Het proefplankje bestaat uit 4 kleine glaasjes wat gemiddeld één glas is.

Hoe lang duurt de rondleiding?

Een reguliere rondleiding duurt ongeveer 45 minuten. Stel dat u heeft gereserveerd voor de rondleiding van 11.00 uur, dan wordt u 15 tot 30 minuten van tevoren verwacht bij de incheckbalie om uw kaartjes op te halen. Om ongeveer 11.45 uur komt u terug uit de rondleiding en ontvangt u uw proefplankje of andere versnapering.

Wat als je geen bier drinkt, maar wel interesse hebt in de rondleiding?

Geen probleem, je kunt natuurlijk ook afsluiten met koffie/thee of een glas fris.

Wat is de inhoud van 1 proefplankje Texels?

Een proefplankje bevat ongeveer 0,4 liter Texels Speciaalbier met een gemiddeld alcoholpercentage van 6,5 % alcohol

Kan ik ter plaatse ook bier kopen?

Uiteraard! Al onze bieren (mits beschikbaar) zijn in onze winkel op fles te verkrijgen. Daarnaast hebben we ook een ruim assortiment aan merchandise.

Dit programma is te reserveren voor groepen van 8-25 personen.


  • Geschikt voor volwassenen 18+
  • Prijs vanaf € 12,50 per persoon inclusief BTW
  • Periode: jaarrond
  • Programmaduur: circa 1,5uur inclusief uitleg
  • Inclusief proefplankje met 4 Texelse biertjes
  • Inclusief Texels glas voor thuis